Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La Sosdireccion Antiterrorista a convocat un jornalista breton

L’SDAT entendrà un jornalista del jornal 7Seizh per aver raportat una temptativa d’atemptat signada ARB

Un jornalista del jornal breton 7Seizh, amb lo qual Jornalet a un acòrdi de collaboracion, es estat convocat per la Sosdireccion Antiterrorista (SDAT), ièr dimècres: lo jornalista deurà anar dins una setmana al comissariat de Gwened per aver raportat una temptativa d’atemptat signada ARB, que se passèt en Bretanha lo 19 de decembre passat.
 
L’SDAT lo vòl entendre perque son jornal recebèt per pòsta, puèi publiquèt, un comunicat de l’Argad Résistance Bretonne, l’organizacion que revendica la cremada de radars dempuèi lo començament de la lucha contra l’ecotaxa. Segon la redaccion de 7Seizh, aquel comunicat seriá estat mandat per pòsta qualques jorns abans los faches.
 
Lo personal de l’SDAT anarà de París en Bretanha, ont seràn a partir de dimècres, dins l’encastre de l’enquèsta qu’an dobèrt sus aquela temptativa d’atemptat sens cap d’explosiu.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pimflòid
4.

Que'u convòcan en tant que testimòni, pas en tant que suspèct. Totun, abús grèus de la polícia francesa a l'encontra deus activistas bretons que n'i a avut. Esperem que ne n'i aurà pas un de mei.

  • 2
  • 0
Pimflòid
3.

Çò qu'èra aquera temptativa d'atemptat?...

  • 1
  • 0
Pirolet
2.

L'estat jacobin es paranoiac. Ièu m'epèri un jorn veire arribar lo GIGN a l'ostal perque legissi Lo Jornalet.

  • 12
  • 0
Domergue Sumien Ais de Provença
1.

L'estat francés fa una manòbra d'intimidacion lamentabla còntra un jornalista seriós qu'a fach son trabalh d'informacion. Solidaritat totala amb lo jornau breton '7Seizh'!

  • 15
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article